Adıyaman

Kıyas, AA muhabirine, 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentte yaraların sarılabilmesi için Bakanlık olarak imkanların seferber edildiğini belirtti.

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

Bu kapsamda depremden zarar gören hayvan üreticisi ve çiftçilerin desteklendiğini anlatan Kıyas, özellikle yem bitkilerinde girdi maliyetlerini azaltmak için tohum dağıtımının yapıldığını kaydetti. Kıyas, şöyle konuştu:

"820 çiftçimize, 10 bin 859 küçükbaş, 1083 büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun parasal değeri 160 milyon lira. Adıyaman'da geçen yıl Tarım ve Orman Bakanlığı destekleri yaklaşık 600 milyon lira. Bu rakama dağıttığımız hayvan, mazot, gübre, tohum, büyükbaş hayvan, arıcılık dahil. Onun dışında özellikle depremin ilk anında yaklaşık 6 bin ton yem desteği verdik. Hayvanlar soğukta kalmasın diye yaklaşık 5 bin çadır ve brandayı köylülerimize ulaştırdık."