Ekonomi

Avro Bölgesi Temmuz’da 12,4 Milyar Avro Ticaret Fazlası Verdi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Avro Bölgesi temmuz ayında 251,5 milyar avroluk ihracat ve 239,1 milyar avroluk ithalat gerçekleştirerek 12,4 milyar avro dış ticaret fazlası elde etti.

Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi’nin temmuz ayı dış ticaret verileri açıklandı. Eurostat’ın yayımladığı istatistiklere göre, AB’nin ihracatı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 0,5 azalarak 227,7 milyar avroya geriledi. AB’nin ithalatı ise yüzde 1,2 artışla 215,6 milyar avro oldu. Böylece AB, temmuz ayında 12,1 milyar avro dış ticaret fazlası verdi.

Avro Bölgesi’nde ise ihracat temmuzda yıllık bazda yüzde 0,4 artarak 251,5 milyar avroya yükseldi. Aynı dönemde ithalat yüzde 3,1 artışla 239,1 milyar avroya çıktı. Bu veriler ışığında Avro Bölgesi’nin dış ticaret fazlası 12,4 milyar avro olarak kayıtlara geçti.

Dış ticaret ortakları arasında, AB’ye en fazla ihracat yapan ülkeler 48,3 milyar avro ile Çin, 31,2 milyar avro ile ABD, 14,1 milyar avro ile İngiltere, 11,7 milyar avro ile İsviçre ve 9,4 milyar avro ile Türkiye oldu.

AB’nin en fazla ithalat yaptığı ülkeler ise 44,2 milyar avro ile ABD, 30,8 milyar avro ile İngiltere, 17,8 milyar avro ile İsviçre, 17,6 milyar avro ile Çin ve 10,2 milyar avro ile Türkiye olarak belirlendi.

{ "vars": { "account": "G-E1EN649QR9" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }