Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütünün kendini fesih ve silah bırakma kararıyla birlikte Türkiye’nin terörle mücadelesinde kritik bir aşamaya geçildiğini vurguladı. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Bölücü örgütün kendini fesih ve silahları teslim kararı aldığını açıklamasıyla ‘Terörsüz Türkiye’ çabalarımızda yeni bir safhaya geçmiş bulunmaktayız.
Bu safha; birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı, aynı ortak geleceğe yürüyüşümüzü güçlendirme safhasıdır. Bu safha, 86 milyonun arasına örülen terör duvarını kalıcı olarak ortadan kaldırma safhasıdır.
Bu safha, demokrasimizin serpilmesine ket vuran büyük bir engelden kurtulma safhasıdır.
Türkiye Cumhuriyeti; kendi meselesini kendi devletinin, kendi siyasi kurumlarının, kendi vatandaşlarının iradesiyle çözebilme kabiliyetine sahip olduğunu dosta düşmana göstermiştir.”