Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Gazze'ye 101 Bin Tonun Üzerinde İnsani Yardım Gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin bugüne kadar Gazze'ye 101 bin tondan fazla insani yardım ulaştırdığını ve UNRWA’ya sağlanan destekle 40 milyon doları aşan insani bir seferberlik gerçekleştirildiğini açıkladı.

Erdoğan paylaşımında, “Dünya İnsani Yardım Günü'nde karşımızda duran acı gerçek 300 milyondan fazla insanın en temel insani ihtiyaçlarından yoksun olmasıdır.” ifadelerini kullandı. İnsani yardımın siyaset üstü ve vicdan meselesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin tarihi insani yardım geleneğiyle mazlumların kimliği ve inancına bakmaksızın her coğrafyada yardım elini uzattığını belirtti.

Cumhurbaşkanı, paylaşımında ayrıca şu mesajlara yer verdi: “Kim olursa olsun kapımızı hiçbir zaman insanlara, insanlığa kapamayacağız. Mazlumların, yetimlerin, çaresizlerin, muhtaçların yardımına koşmak, kimsesizlerin kimsesi olmak dinimizin emridir. Ne mutlu kalplerinde hiçbir ayrım yapmadan mazlum ve muhtaçlara yer açabilenlere.”

Paylaşımda, Türkiye’nin insani yardım faaliyetlerinden kareler de yer aldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel krizler ve çatışmalara rağmen insani yardım çabalarından asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

{ "vars": { "account": "G-E1EN649QR9" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }