Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hayırlı Günler Komşum” ziyaretleri ve “Derdin Derdimizdir” sohbet programları kapsamında bir toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükataman, toplantıda Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileterek, Türkiye’nin yakın tarihinden günümüze uzanan bir değerlendirme yaptı.
Büyükataman, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan itibaren birçok sorunla mücadele ettiğini hatırlatarak, “Yedi düvele karşı verilen kurtuluş mücadelesi sonrasında kurulan cumhuriyetimiz, hem savaş yorgunluğu hem de inşa sürecinin sancılarıyla bağımsız bir devlet olmayı başarmıştır” dedi.
Türkiye’yi bölmeye yönelik kirli oyunlara değinen Büyükataman, etnik ve mezhep temelli ayrıştırma girişimlerinin milletin sağduyusu sayesinde boşa çıktığını belirtti.
"OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMELİYİZ"
Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelik tehditlerin hâlen devam ettiğini vurgulayan Büyükataman, “Bu bölücü senaryoya karşı milletçe uyanık olmak, bizi bize kırdırmak isteyen şer cephesine karşı omuz omuza mücadele etmek her vatan evladının görevidir” ifadelerini kullandı.
MHP olarak geçmişten ders çıkararak aziz milletin birliğini korumak için kararlılıkla çalıştıklarını dile getiren Büyükataman, partinin siyaset anlayışını da aktardı.
Büyükataman, “Biz siyaseti menfaat için yapmıyoruz, ikbal peşinde koşmuyoruz. Siyasetimizi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim ve Ben’ anlayışıyla yapıyoruz” diye konuştu.
Vatandaşların kapısını çaldıklarını, sorunlarını dinlediklerini ve “Derdin Derdimizdir” anlayışıyla samimi bir gayret gösterdiklerini kaydeden Büyükataman, Türkiye Sevdalıları olduklarını ifade etti.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE MESAJI
Toplantıda Terörsüz Türkiye hedefine de değinen Büyükataman, bu adımın milli güvenliği güvence altına alan, Türkiye’yi bölüp parçalamaya çalışan dış ve iç tehditlere karşı önemli bir hamle olduğunu söyledi.
Büyükataman, özellikle CHP ve İP’in bu hedefi karalamaya çalıştığını belirterek, partilerin geçmişte terör örgütleriyle ilişkilerini hatırlattı ve tepkilerini dile getirdi.
Büyükataman, “Terörsüz Türkiye hedefi bin yıllık kardeşliğimizi yaşatacak, toplumsal mutabakatımızı güçlendirecek ve düşman emellere karşı milletimize ve devletimize zırh olacaktır. Terörle mücadeleden asla taviz verilmemiştir” ifadelerini kullandı. Şehit aileleri ve gazilerin haklarının korunmasına dikkat çeken Büyükataman, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne ve Anayasa’nın ilk dört maddesi ile 66. maddesine bağlı kalınacağını vurguladı.
Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın Türkiye’yi her türlü tehdide karşı koruyacağını belirten Büyükataman, “Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle kardeşliğimiz yaşayacak, milli birliğimiz sağlam temellere oturacaktır. Bu vatan hepimizin yeryüzü cennetidir” dedi.
Büyükataman, konuşmasını, Cumhur İttifakı ve MHP’nin terörün kökünü kazımaya ve milleti hak ettiği refaha ulaştırmaya kararlı olduğunu vurgulayarak tamamladı ve katılımcılara teşekkür etti. Konuşma, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” sözleriyle sona erdi.



