Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Irak’ta gerçekleştirilen parlamento seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Topsakal, 11 Kasım 2025 itibarıyla yapılan Irak Cumhuriyeti Parlamento Genel Seçimlerinin demokratik bir ortamda geçmesi temennisinde bulunarak tüm tarafları sağduyulu davranmaya ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Maltepe'de sağanak yağış etkili oluyor
Maltepe'de sağanak yağış etkili oluyor
İçeriği Görüntüle

KERKÜK’TEKİ SALDIRIYA KINAMA

MHP’li Topsakal, açıklamasında Kerkük’te Irak Türkmen Cephesi (ITC) bürolarına yönelik saldırıyı da sert bir dille kınadı.

Yaşanan olaylarda iki polis memurunun hayatını kaybettiğini hatırlatan Topsakal, şu ifadeleri kullandı:

“Kerkük’te ITC bürolarına karşı her türlü saldırıyı en ağır şekilde kınamaktayız. Yaşanan bu talihsiz olaylarda hayatını kaybeden iki polis memuruna Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.”

Topsakal, paylaşımında Irak’taki seçim sürecinin barış, istikrar ve kardeşlik ortamı içinde tamamlanmasının bölge açısından büyük önem taşıdığını da vurguladı.

Muhabir: GÜVEN ERDOĞAN