Armelsan Savunma, 2012 yılından bu yana Türkiye’nin sualtı akustiği alanındaki projelerine yerli ve milli çözümler sunuyor. Bu bağlamda ARAS 2023 dalgıç tespit sonarı, TCG ANADOLU’nun sualtı koruması görevini üstlenirken, Armelsan Savunma Genel Müdürü Can Emre Bakım ayrıca, Nusrat-1915 Mayın Avlama Sonarı’nda da sona gelindiğinin müjdesini verdi.

Sonar sistemlerine yönelik son çözümlerinin ise mayın avlama sonarı olduğunu vurgulayan Bakım, Rusya-Ukrayna savaşında boğazlarımıza kadar sürüklenen mayınları örnek göstererek bunların tespitine yönelik ilk milli mayın avlama sonarını Armelsan Savunma’nın geliştirdiğini belirtti.

Mas Slayt1

Nusrat 1915 Milli Mayın Avlama Sonarı tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Armelsan Savunma Genel Müdürü Can Emre Bakım şu açıklamalarda bulundu:

“Birinci dünya savaşında su altı mayınları çok ciddi bir tehditti, aradan geçen yüzyıla yakın süre zarfında hala ne kadar etkili olduğunu görmekteyiz. En son Rusya-Ukrayna savaşında boğazlarımıza kadar sürüklenen mayınlar vardı. Bunların tespitine yönelik ilk milli mayın avlama sonarını da yine Armelsan olarak biz geliştirdik.

Önümüzdeki dönemde Milli Mayın Avlama Gemimize inşallah Nusrat 1915 Milli Mayın Avlama Sonarımızı takacağız. Bunun da amacı belirli uzak mesafelerden mayın veya mayın benzeri objeyi tespit etmek sonrasında bu objeyi yüksek frekanslı sınıflandırma modunda detaylı şekilde sınıflandırmak. Daha sonra Mayın Avlama Gemisinin üzerinde bulunan diğer unsurlar vasıtasıyla bu mayınlar imha edilmektedir.” 

Denizaltı savunma harbine yönelik çalışmalarının da bulunduğunu dile getiren Bakım, “Bu konseptte hem gemiden daldırılabilen hem de hava unsurlarından daldırılabilen farklı sonar sistemi çözümlerimiz var. Gemilere yönelik çözümlerde ASELSAN ile birlikte Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na karinaya monteli sonarları ve en son geliştirmiş olduğumuz düşük frekanslı gemiden çekilebilir aktif sonar sistemlerini üretmekteyiz. Helikopter daldırma sonarı olarak ise döner kanatlı platformlardan indirilebilen yerli ve milli ilk helikopter daldırma sonarını geliştirdik. Aslında dünyadaki tehditler değiştiği gibi tehditlere karşı kullanılan platformlar da değişmektedir. Bu nedenle büyük platformlardan daha küçük insansız platformlara geçiş çerçevesinde daldırma sonarımızı bir insansız aracımıza da entegre etmekteyiz. Bu sayede katman altına saklanmış olan denizaltıları çok daha uzak mesafelerden tespit edeceğiz.” dedi.

TUSAŞ CEO’sundan KAAN için kritik açıklama TUSAŞ CEO’sundan KAAN için kritik açıklama

Nusrat 2 Page 0001 Batcheditor Fotor 1 1140X815

Kaynak: defenceturk.net

Editör: Haber Merkezi