Mısır ile adım adım normalleşme süreci işliyor. Yürütülen deprem diplomasisi sonrası karşılıklı temas trafiği hız kazandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 18 Mart'taki Mısır ziyaretinin ardından Mısır Dışişleri Bakanı Şukri iade-i ziyaret gerçekleştirecek.

İki ülke ilişkilerinde 9 yıllık aranın ardından pozitif ivmenin yakalanması için istişareler işliyor.

Maslahatgüzar seviyesindeki diplomatik ilişkilerin seviyesinin arttırılması için bir adım atılacak mı ? ve nasıl bir yol izlenecek bu konular ele alınacak.

Ancak daha öncesinde her iki bakanın da Mısır'daki görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, karşılıklı büyükelçi atamasının yapılabileceğinin ilk sinyallerini vermişti.

İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ilişkilerin de görüşmelerde geniş yer tutması bekleniyor.

Güney Kore, Kuzey'in tehditkar füze denemelerinin "görmezden gelinmesinden" yakındı Güney Kore, Kuzey'in tehditkar füze denemelerinin "görmezden gelinmesinden" yakındı

Libya'da istikrarın sağlanması, BM öncülüğünde Libya'da seçimlerin gerçekleşmesi, Doğu Akdeniz'deki enerji gerilimi, Suriye iç savaşı da görüşülecek konular arasında yer alıyor.