Gündem

Muş Ovası’nda “Muş 1071” Laleleri Görsel Şölen Sunuyor

Muş’ta ömrü yaklaşık 3 hafta olan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından “Muş 1071” ismiyle tescillenen laleler, Muş Ovası’nda açarak bölgeyi adeta kırmızıya bürüdü.

Merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Laleli köyünde doğal olarak yetişen laleler, hem doğaseverlerin hem de fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Ovanın dört bir yanında açan laleler, seyrine doyum olmayan manzaralar oluşturdu.

Lalelerin açmasıyla birlikte, bölge halkı ve çevre illerden gelen ziyaretçiler ovaya akın etti. Doğa harikası manzarayı ölümsüzleştirmek isteyenler cep telefonları ve profesyonel fotoğraf makineleriyle yoğun bir şekilde görüntü aldı.

“Muş Ovası adeta kırmızıya bürünmüş”

Laleleri görmek için arkadaşlarıyla bölgeye gelen fotoğraf tutkunu Hatice Taşcı, "Uzun zamandır laleleri görmek istiyordum ama ömürleri çok kısa olduğu için denk gelemiyorduk. Bugün laleleri gördük ve fotoğraflarını çektik. Çok güzellerdi. Muş Ovası adeta kırmızıya bürünmüş. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Muş'ta öğretmenlik yapan Şerife Sayan ise hafta sonu tatilini laleleri görmeye ayırdıklarını belirterek, “Çok güzel bir manzarayla karşılaştık. İnsan görünce daha mutlu oluyor, içi ısınıyor. Laleler Muş’un bir güzelliği, daha fazla değerlendirilebilir. Ömrü kısa olan bir çiçek ama görüntüsüyle insanı çok etkiliyor" ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "G-E1EN649QR9" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }