İçişleri Bakanlığı koordinesinde Antalya, Aydın, İstanbul, Muğla, İzmir ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda, aralarında Almanya, Rusya, ABD, İran ve Irak’ın da bulunduğu 11 ülke tarafından İnterpol Kırmızı Bülten (13), Mavi Bülten (1) ve Difüzyon Mesajı (9) ile aranan 23 yabancı uyruklu şüpheli yakalandı.

Operasyonlar; Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı, İnterpol Europol Daire Başkanlığı ve ilgili il emniyet müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Yakalanan şahısların, suç örgütüne üye olma, kasten öldürme, cinsel saldırı, dolandırıcılık ve uyuşturucu madde ticareti suçlarından arandıkları tespit edildi.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve haklarında sınır dışı süreci başlatıldı.

TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Varank, Bursa'da açılış törenine katıldı
TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Varank, Bursa'da açılış törenine katıldı
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakanı Yerlikaya, paylaşımında operasyonları gerçekleştiren Cumhuriyet Başsavcılıkları ile emniyet birimlerine teşekkür ederek, “Hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Dilruba Koçak