ANKARA (AA) 

Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Bessent'in 8 Mayıs'ta İsviçre'ye gideceği belirtildi.

Açıklamada, "Bakan Bessent İsviçre'deyken Çin'in ekonomik konulardaki baş temsilcisiyle de bir araya gelecek." ifadesi kullanıldı.

Trump'ı soruşturan eski savcı hakkında "yasa dışı siyasi eylemler" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı
Trump'ı soruşturan eski savcı hakkında "yasa dışı siyasi eylemler" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı
İçeriği Görüntüle

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bessent, "Uluslararası ekonomik sistemi, ABD'nin çıkarlarına daha iyi hizmet edecek şekilde yeniden dengelemeye çalışırken verimli görüşmeler yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Ticaret Temsilciliğinden (USTR) yapılan açıklamada ise Temsilci Greer'ın da bu hafta içinde İsviçre'nin Cenevre kentine gideceği kaydedildi.

Açıklamada, "Büyükelçi Greer, İsviçre'deyken Çinli mevkidaşıyla da bir araya gelerek ticaret konularını ele alacak." denildi.

Kaynak: AA