İsrail’in İran’a Saldırısı ile İlgili Türkiye'nin Yaklaşımı
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından Türkiye’nin nasıl bir yaklaşım sergileyeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bu konuda bilgilendirilmesinin şu aşamada gerekmediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgedeki diplomatik temaslarının hız kesmeden sürdüğünü ifade etti.
Güler, "Gelişmeleri Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve MİT anlık olarak takip ediyor. Şu anda bilgi paylaşımı açısından Meclis’in bilgilendirilmesi söz konusu değil," dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusal güvenliği sağlamak adına gerekli tüm diplomatik girişimleri yaptığını vurguladı. Güler, Türkiye'nin bu süreçte uluslararası hukukun ve müzakerelerin geçerli olduğuna dikkat çekti.
Emekli Maaşlarında İyileştirme Beklentisi
Güler, emekli maaşlarıyla ilgili de önemli bir açıklama yaptı. Temmuz ayında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelerin değerlendirileceğini belirten Güler, “Her şeyin zamanı geldiğinde değerlendirilecektir. Emekli maaşlarında bir düzenleme söz konusu olacaktır,” dedi. Bu açıklama, özellikle emekliler tarafından merakla beklenen maaş iyileştirmeleri hakkında umutları artırdı.
Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanun Teklifi TBMM’ye Sunuldu
AK Parti, Türk parasının kıymetini koruma adına yeni bir yasa teklifi sundu. Güler, vergi adaletini sağlamak ve kayıtdışılıkla mücadele etmek amacıyla hazırlanan bu teklifin, Türkiye'nin mali sistemini güçlendirecek adımlar attığını belirtti. "Herkesin gücü oranında vergi ödediği, dürüst mükellefliğin ödüllendirildiği bir mali sistem oluşturmak için kararlı adımlar atıyoruz,” diyen Güler, teklifin Meclis Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı.
Diplomasi, Ekonomi ve Hukuk Ön Planda
Güler’in açıklamaları, Türkiye'nin hem dış politikada hem de iç ekonomik düzenlemelerde kararlı bir adım attığını gösteriyor. İsrail-İran gerilimi devam ederken, Türkiye’nin dış politikada yürüttüğü diplomatik çabalarla birlikte iç ekonomiye yönelik reformları hız kesmeden devam ediyor. Özellikle emekli maaşları ve mali düzenlemeler konusunda hükümetin çalışmalarını sürdüreceği bildiriliyor.