Spora 5 yaşında jimnastikle başlayan Ayşe Nazlı, ardından 5 yıl boyunca tekvando yaptı. Ancak koşuya duyduğu tutkuyla yönünü atletizme çeviren Aydın, antrenörü Metin Emin ile başladığı antrenmanlarla kısa sürede büyük bir ivme yakaladı.
İlk katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda altıncı olan Ayşe Nazlı, sonraki yarışmalarda önemli dereceler elde etti. Bugüne kadar 50 madalya kazanan genç sporcu, azmi ve disipliniyle dikkat çekiyor.
AA muhabirine konuşan Ayşe Nazlı Aydın, spora duyduğu tutkuyu şu sözlerle anlattı:
“5 yaşında jimnastiğe başladım. Daha sonra tekvando yaptım ama koşmayı hep çok seviyordum. Atletizme başladıktan sonra ilk Türkiye Şampiyonamda altıncı oldum. Ardından yarışlara katıldım ve daha iyi dereceler elde ettim. Her zaman kürsüde olmak için mücadele ettim. Atletizmde Türkiye şampiyonluklarım ve toplamda 50 madalyam var. Ülkemi Balkan, Avrupa ve olimpiyat şampiyonalarında temsil ederek derece yapmak istiyorum.”
Antrenörü Metin Emin ise Ayşe'nin yetenekli ve azimli bir sporcu olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Ayşe, atletizme başladığı günden bu yana büyük gelişim gösterdi. Disiplini ve çalışkanlığı sayesinde ilk yarışlarından itibaren başarı sinyalleri verdi. Şu ana kadar çok sayıda madalya kazandı, ama potansiyeli çok daha büyük. Kendini sürekli geliştirmeye çalışıyor. Önümüzdeki dönemde adını uluslararası şampiyonalarda da duyuracağına inanıyorum.”