Azerbaycan, 10 Kasım 2020 tarihinde Rusya ve Ermenistan ile imzaladığı üçlü bildiri kapsamında kendi toprağı olan Laçın şehrini yeniden kontrol altına almıştı. Azerbaycan, işgalden kurtardığı topraklarda 8 Kasım İkinci Karabağ Zaferi askeri töreni için hazırlıkları sürdürüyor.

AZERBAYCAN ORDUSU MEHTER MARŞI EŞLİĞİNDE BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKTİ

Azerbaycan ordusu, dün Mehter Marşı eşliğinde Laçın'da askeri geçit töreni için prova düzenledi. Elinde büyük bir Azerbaycan bayrağı bulunduran askerler, Laçın'ın girişinde bir kez daha bayrağı göndere çekti. Sosyal medya platformundan paylaşılan video, büyük beğeni topladı. 

Kazakistan ve Türk Dünyası Arasında Yeni Ekonomik Köprü: TÜRKGİAD'dan Stratejik Ziyaret
Kazakistan ve Türk Dünyası Arasında Yeni Ekonomik Köprü: TÜRKGİAD'dan Stratejik Ziyaret
İçeriği Görüntüle

AZERBAYCAN VATANDAŞLARI 30 YIL ÖNCEKİ EVLERİNE DÖNDÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının desteğiyle Karabağ bölgesindeki evlerinden koparılan Azerbaycan vatandaşları, 30 yıl sonra öz vatanları olan kentlere yerleşmeye başladı. Yurtlarından edilen Azerbaycan vatandaşları restore edilen ve güvenliği sağlanan kentlerdeki evlerine geri dönecek. Bu zamana kadar Laçın'a gelen 295 aileden oluşan bin 135 vatandaş, kalıcı olarak yerleşim sağladı.

Kaynak: QHA