Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Elazığ’daki Maden Göçüğüne İlişkin Taziye ve Açıklama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Elazığ’daki Maden Göçüğüne İlişkin Taziye ve Açıklama
İçeriği Görüntüle

Bakan Yumaklı, son iki haftada özellikle Sakarya, Bilecik, Karabük, Eskişehir ve Bursa başta olmak üzere birçok ilde yangın meydana geldiğini, bu yangınların tamamının Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürüldüğünü açıkladı.

“Alevleri değil, yalanları söndürmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullanan Yumaklı, yangınlarla ilgili kamuoyunda oluşturulan yanlış algılara karşı mücadele verdiklerini kaydetti.

Bakan Yumaklı açıklamasında, sadece bugün dört ayrı basın açıklaması yapıldığını, ayrıca İletişim Başkanlığı ile birlikte hazırlanan “Orman Yangınlarıyla İlgili İddialar ve Gerçekler” kitapçığının kamuoyuyla paylaşıldığını da belirtti.

“Orman yangınları çok şükür şimdilik bitti ama sosyal medyadaki yangın kolay sönmüyor” diyen Yumaklı, dezenformasyonun oluşturduğu tahribatın da en az yangınlar kadar ciddi olduğuna dikkat çekti.

“Burada rüzgâr değil, yalanlar uçuşuyor; yüksek sıcaklık yok ama aşırı doz dezenformasyon var; nem düşük değil ama etkileşim yüksek. Bu alevleri mantık bile söndüremiyor.”

Bakan Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü’nün 200 yıla yakın kurumsal geçmişi ve tecrübeli kadrosuyla hem ormanları hem de hakikati koruma kararlılığında olduğunu vurguladı. Yanan alanların tamamının yeniden yeşertileceğini belirten Bakan, kamuoyuna doğru bilgilerin aktarılması için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Muhabir: Dilruba Koçak