Balıkesir merkezli 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Balıkesir İl Başkanlığı bünyesinde kurulan Anadolu Doğal Afet Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (ANDAK) hızlı bir şekilde sahaya intikal etti.

Eylül 2023’te kurulan ANDAK, deprem anından itibaren bölgedeki arama kurtarma ve ilk yardım çalışmalarını koordineli şekilde yürütüyor.

Ülkü Ocakları Balıkesir il ve ilçe teşkilatlarıyla koordineli şekilde çalışmalarını sürdüren ANDAK, vatandaşların zarar görmemesi için yoğun mesai harcıyor.

Depremden hemen sonra bölgeye ulaşan ANDAK ekipleri, özellikle yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirmek ve ihtiyaç sahiplerine destek sağlamak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ülkü Ocakları’nın saha tecrübesi ve organizasyon gücü sayesinde, afetin yaşandığı kritik saatlerde hızlı ve etkili müdahale sağlanması mümkün oldu.

RTÜK Başkanı Şahin’den Deprem Sonrası “Bilgi Kirliliği” Uyarısı
RTÜK Başkanı Şahin’den Deprem Sonrası “Bilgi Kirliliği” Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Balıkesir’de yaşanan bu depremde, ANDAK’ın hızlı hareketi ve koordineli çalışması vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılanırken, sivil toplumun afetlere karşı dayanıklılığının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: Güven Erdoğan