SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te 500'den fazla madenci, düzenli maaş ve emeklilik koşullarının iyileştirilmesi talebiyle başkent Saraybosna'da gösteri düzenledi.

Saraybosna'daki Bosna Hersek Federasyonu hükümet binası önünde toplanan maden işçileri, mayıs ve haziran maaşlarını alamadıklarını ve emeklilik koşullarının zora girdiğini belirtti.

Rubio, Batılı ülkelerin Filistin Devleti'ni tanımasının İsrail'i "tepki vermeye zorlayacağını" savundu
Rubio, Batılı ülkelerin Filistin Devleti'ni tanımasının İsrail'i "tepki vermeye zorlayacağını" savundu
İçeriği Görüntüle

Tuzla'daki Kreka Madeni Sendika Başkanı Senad Sejdic, burada yaptığı açıklamada, ülkenin önemli çalışanlarından olan madencilerin hak ettikleri muameleyi görmediğini savunarak, "İki, üç aydır maaşlar yok. Olanlar da gecikmeli veriliyor. Bu da emeklilik durumumuzu çıkmaza sürüklüyor." ifadelerini kullandı.

Ulusal medya, madencileri temsil eden bir grubun görüşme için hükümet binasına giriş yaptığını duyurdu.

Kaynak: AA