Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Bilal Şahin tarafından keşfedilen yeni bitki türü, bulunduğu bölgede halkla paylaşıldı.
Yaklaşık üç yıl önce Elmapınar Mahallesi’nde tespit edilen ve bilimsel adı "Dorycnium vuralii" olarak belirlenen bitki için, mahallede bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, hem bitkinin bilimsel özellikleri hem de ekosistem açısından önemi bölge halkına anlatıldı.
Yeni türün adının, bitki çeşitliliğine katkı sağlayan çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Hayriye Vural’a ithafen verildiği belirtildi. Dr. Bilal Şahin, bitkinin korunması ve yerel farkındalığın artırılması için bu tür bilgilendirme etkinliklerinin önemli olduğunu vurguladı.
Etkinlikte ayrıca bitki türünün doğaya ve tarımsal biyolojik çeşitliliğe sağlayacağı katkılara dikkat çekildi.