RAMALLAH(AA)-Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Başbakan Mustafa, haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısının açılışında konuştu.

Mustafa, "Karmaşık koşullar altında Gazze Şeridi'nin yeniden imar ve iyileştirme programının uygulanmasının, Arap ve uluslararası desteğe ihtiyacı var. Ancak her türlü uluslararası katkı, Filistin'in yerine geçmeden onun rolünü tamamlayıcı ve destekleyici nitelikte olması gerekiyor." dedi.

Güvenlik ve barış için gerekli gerçek teminatın, Filistin hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki görevini yerine getirebilmesinin sağlanmasında saklı olduğunu belirten Mustafa, Gazze'ye insani yardım sağlamayı, bölgenin ve yönetiminin yeniden yaşama döndürülmesini hükümetin tam bağlılıkla yerine getirdiği büyük bir ulusal ve insani sorumluluk olarak nitelendirdi.

Mustafa, hükümetin, tüm Filistin topraklarında yönetim ve idareden sorumlu yasal merci olduğunu vurguladı.

Filistinli Bakan Şahin: Asıl amacımız, özgürlüğümüze kavuşmaktır
Filistinli Bakan Şahin: Asıl amacımız, özgürlüğümüze kavuşmaktır
İçeriği Görüntüle

Filistin Başbakanı Mustafa, hükümetin, 1994'te Filistin Yönetimi'nin kurulmasından bu yana, sağlık, eğitim, su, enerji ve belediyelerle ilgili alanlar başta olmak üzere Gazze Şeridi'ne karşı görevini yerine getirmekten hiçbir zaman vazgeçmediğini ifade etti.

Başbakan ayrıca konuşmasında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "Gazze'deki saldırıların sona ermesinin Filistin Devleti'ni sahada somutlaştıracak siyasi çözüme götürmesi gerektiği" ifadesini anımsattı.

Kaynak: AA