Reims kenti yakınlarındaki Bouzy’de bulunan L’Escargot Des Grands Crus adlı çiftlik, taze ve dondurulmuş tüm salyangoz stoklarının hırsızlar tarafından götürüldüğünü açıkladı.

İnsanı çamaşır gibi yıkayacak makine hizmete hazır
İnsanı çamaşır gibi yıkayacak makine hizmete hazır
İçeriği Görüntüle

Hırsızların pazarı pazartesiye bağlayan gece tel çiti keserek içeri girdikleri, ardından çiftlik binalarının kapılarını kırarak ürünleri çaldıkları belirtildi. Olayla ilgili suç duyurusunun ancak hafta içinde yapıldığı bildirildi.

Polis soruşturma başlatırken, çiftlik yıl sonunda artan talebi karşılamak için yeniden stok oluşturmaya çalışıyor.

YILBAŞI ÖNCESİ SATIŞLAR ZİRVEDE

Yenilebilir salyangoz, Fransa’da özellikle yılbaşı ve Noel dönemlerinde tüketilen bir lezzet olarak biliniyor. Genellikle sarımsaklı tereyağıyla pişirilerek kabuğundan çıkarılarak servis ediliyor.

Çiftlik tarafından yapılan açıklamada, “Tatiller yaklaşırken yazmayı hiç düşünmediğimiz bir paylaşım,” ifadeleri yer aldı. Açıklama, yaşananları “şok, anlaşılmazlık ve tüm ekip için gerçek bir darbe” sözleriyle nitelendirdi.

L’Escargot Des Grands Crus, Michelin yıldızlı Les Crayères restoranına, şarküterilere ve özel müşterilere ürün sağlıyordu. Hırsızlıktan sonra çekilen fotoğraflarda rafların ve soğuk hava depolarının neredeyse tamamen boşaldığı görülüyor.

Çiftlik yöneticisi Jean-Mathieu Dauvergne, “Mağazadan tamamlanmış ürünlerin bulunduğu bölüm tamamen, laboratuvardan ise ham stoklar çalındı. Bu yıl sonu stoklarımızdı. Tatil dönemini sorunsuz geçirmek için tam gereken miktar elimizde vardı” dedi.

Kaynak: AA