Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 14 Kasım UNESCO Dünya Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, kültür varlığı kaçakçılığına karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.
Bakan Ersoy, “Yurt dışına kaçırılan eserlerimizi ‘evlerine döndürmek’ için kararlılıkla çalışıyoruz. Göreve başladığımız 2018’den bu yana 9 bin 62, 2002’den bu yana ise 13 bin 377 kültür varlığımızı ülkemize kazandırdık” dedi.
"KÜLTÜREL MİRASIMIZA BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM"
Ersoy, sadece 2024 yılında 1.149, 2025 yılında ise 109 eserin yeniden ait olduğu topraklarla buluşturulduğunu belirterek, “Bu toprakların mirası bize emanet. Suça ortak olmayalım, kültürel mirasımıza birlikte sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.
Bakan, açıklamasının sonunda UNESCO Dünya Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nü kutlayarak, kültürel mirasın korunmasının önemine dikkat çekti.
📍 Galata Kulesi’nin eşsiz silueti üzerinde dün akşam güçlü bir mesaj verdik:
— Mehmet Nuri Ersoy (@MehmetNuriErsoy) November 15, 2025
📌 Kültür varlığı kaçakçılığına karşı sessiz kalmayacağız!
Yurt dışına kaçırılan eserlerimizi 'evlerine döndürmek' için kararlılıkla çalışıyoruz. 🏛️🏺
Göreve başladığımız 2018’den bu yana 9.062,… pic.twitter.com/eFyCc3X3gL





