İhracatta 390 milyar dolarlık tarihi rekoru, Ticaret Bakanı Ömer Bolat yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Bolat, açıklamasında "Türkiye artık sadece üreten değil,ürettiğini dünyaya ulaştıran bir ticaret ve ihracat gücü haline gelmiştir." ifadesini kullandı.

Bakan Bolat, Türkiye ekonomisinin; otomotivden beyaz eşyaya, savunma sanayiinden yazılıma uzanan geniş ve katma değerli bir ihracat yelpazesine ulaştığına dikkat çekti.

İHRACATÇI FİRMA SAYISI 180 BİN 396'YA YÜKSELDİ

Bugün ihracatçı firma sayısının 180 bin 396'ya yükseldiğine işaret eden Bakan Bolat, açıklamasında "Cumhuriyetimizin ilk yıllarında yalnızca 24 ülkeye ve 30 fasılda yapılan ihracat, bugün 224 ülke ve gümrük bölgesine, 12 bin 806 farklı ürüne yayılmış durumdadır." ifadelerine yer verdi.

Altın güne düşüşle başladı
Altın güne düşüşle başladı
İçeriği Görüntüle

Türk tekstil sektörü, 9 ayda 7 milyar doları aşan ihracat gerçekleştirdi
Türk tekstil sektörü, 9 ayda 7 milyar doları aşan ihracat gerçekleştirdi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Rümeysa Kaya