İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 19 Filistinliyi gözaltına aldı.

Gazze'deki hastaneler 2 yıldır İsrail'in yoğun saldırılarıyla büyük yıkıma maruz kaldı
Gazze'deki hastaneler 2 yıldır İsrail'in yoğun saldırılarıyla büyük yıkıma maruz kaldı
İçeriği Görüntüle

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail askerleri Nablus’a bağlı Duma ve Burka kasabalarına baskın düzenledi. Burada 6 Filistinli gözaltına alındı.

Beytüllahim kentinin Es-Saf bölgesinde ise evlere baskın yapan İsrail güçleri, aralarında eski tutukluların da bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı.

El Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Emr beldesinde aynı aileden 6 kişi gözaltına alınırken, İsrail askerlerinin ev aramaları sırasında Filistinlileri darbettiği bildirildi. El Halil’in güneyinde bulunan Sair ve Berac beldelerinde ise çok sayıda eve baskın düzenleyen İsrail güçleri, 2 kişiyi gözaltına aldı.

Ramallah’ın Ummu Safa beldesinde de Filistinli 2 kardeş İsrail askerlerince gözaltına alındı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik baskın, gözaltı ve saldırılarda ciddi artış yaşanıyor.

Muhabir: Cansu Acar