Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin (BMGS) Kıbrıs Şahsi Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar arasında bugün bir görüşme gerçekleşti. İki saat süren görüşmenin ardından Tatar ve Cuéllar basına kısa açıklamalar yaptı. Cuéllar açıklamasında, “Kıbrıs’ta iyi bir çözüme ulaşılması için elimden gelenin en iyisini yapacağım” ifadelerine yer verdi.  

Altunköprü Belediye Başkanlığında yapılan değişiklikte Türkmenlere yer verilmemesi yöre halkının tepkisini çekti
Altunköprü Belediye Başkanlığında yapılan değişiklikte Türkmenlere yer verilmemesi yöre halkının tepkisini çekti
İçeriği Görüntüle

Federal temelde bir çözüm arayışı uğraşlarının boşa çıktığını vurgulayan Tatar ise karşı tarafın adanın zenginliklerini ve egemenliğini paylaşmaya yanaşmadığına işaret etti.

whatsapp-image-2024-01-30-at-14-39-52-1706618695-178

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN EGEMENLİĞİ  KABUL EDİLMELİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Elbette bölgemizdeki huzur için bir anlaşma bizde istiyoruz ama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenliğinin kabul edilmesi ile ancak müzakere masasına oturabiliriz. Kıbrıs’ta bir işgal varsa esas olan işgal Kıbrıs Cumhuriyeti’nde gerçekleşmiştir. Tüm dünyaya Kıbrıs Cumhuriyeti bizimmiş gibi tanıtarak Kıbrıs Türk halkını mağdur etmiş ve izolasyonlar, ambargolar altında bırakmışlardır” dedi.

Kaynak: QHA