İmza töreninin ardından konuşan Walker, Burnley’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Burnley geçen yıl inanılmaz bir savunma performansıyla müthiş bir sezon geçirdi. Ben de heyecan verici görünen bu kadroya deneyimimi ve kalitemi katmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.
Futbol kariyerine Sheffield United’da başlayan Walker, sırasıyla Tottenham, Queens Park Rangers, Aston Villa, Milan ve son olarak Manchester City formaları giydi. Manchester City ile birer UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve tam 6 Premier Lig şampiyonluğu yaşayan başarılı oyuncu, kariyerinin son döneminde Burnley formasıyla sahaya çıkacak.
Geçtiğimiz sezon Championship’i ikinci sırada tamamlayan Burnley, yeniden Premier Lig'e yükselmişti. Walker’ın takıma katılmasıyla savunma hattının daha da güçlenmesi bekleniyor.