Akdeniz’de devam eden düzensiz göç hareketliliği kapsamında, Libya açıklarında iki tekne daha sulara gömüldü. Libya Kızılayı’ndan bugün yapılan açıklamaya göre, 13 Ekim Perşembe günü başkent Trablus'a yaklaşık 118 kilometre uzaklıkta bulunan Al-Khums kenti açıklarında toplam 95 düzensiz göçmeni taşıyan iki tekne alabora oldu. Teknelerden birinde 26 Bangladeşli göçmenin bulunduğu ve bunlardan 4’ünün hayatını kaybettiği belirtildi. Diğer teknede ise 8’i çocuk olmak üzere 69 göçmenin bulunduğu; göçmenlerden 2’sinin Mısır, 67’sinin ise Sudan uyruklu olduğu ifade edildi.
Açıklamada, cansız bedenlerin acil durum ekipleri, Sahil Güvenlik ve liman yetkililerinin iş birliğiyle denizden çıkarıldığı kaydedildi. Cenazelerin, savcılığın talimatları doğrultusunda gerekli yasal işlemlerin tamamlanması için yetkili makamlara teslim edildiği bildirildi.
Libya açıklarında 95 göçmeni taşıyan iki tekne alabora oldu: 4 kişi hayatını kaybetti
Libya açıklarında 95 düzensiz göçmeni taşıyan 2 teknenin alabora olması sonucu en az 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Kabataş'ta metro inşaatında çökme! 1 işçi hayatını kaybetti
FETÖ’cü hesapların “Yaşar Yıldırım” manipülasyonu çöktü! Kırpılmış videolarla algı operasyonu başarısız oldu
MHP'li Celal Adan: Uluslararası toplum KKTC’yi tanımalı
Cevdet Yılmaz’dan KKTC’nin 42. yılına özel mesaj: Türk halkı yanınızdadır, her zaman yanınızda olacaktır
CHP'li Belediyeler yine kriz ile anılıyor: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde su kesintisi ay sonuna kadar devam edecek





