Paris-AA

Macron, X hesabından yaptığı açıklamada, gece Trump ile telefonda görüştüğünü kaydetti.

Trump'ın Rusya ile Ukrayna arasında 30 günlük koşulsuz ateşkese yönelik açık çağrısını desteklediğini vurgulayan Macron, herkesin sahte bahaneler ileri sürmeksizin bu hedef doğrultusunda çalışması gerektiğini kaydetti.

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde çıkan geniş çaplı orman yangınına müdahale ediliyor Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde çıkan geniş çaplı orman yangınına müdahale ediliyor

Macron, Ukrayna’nın bu ateşkesi yaklaşık iki ay önce desteklediğini hatırlatarak, "Artık Rusya'nın da aynısını yapmasını bekliyorum. Aksi takdirde, tüm Avrupalılarla birlikte ve ABD ile yakın istişare içinde kararlılıkla karşılık vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Trump, Truth Social platformundan yaptığı paylaşımda, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "ABD, ideal olarak 30 günlük koşulsuz ateşkes çağrısı yapıyor." mesajını vermişti.

Kaynak: AA