MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Kütahya’nın çözüm bekleyen öncelikli sorunlarını gündeme taşıdı.

Komisyon heyeti İmralı'ya gitti
Komisyon heyeti İmralı'ya gitti
İçeriği Görüntüle

Bakanlık bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Erbaş, ilin yüzde 60’ının ormanlarla kaplı olduğunu vurgulayarak Orman Genel Müdürlüğü ve DSİ’nin Kütahya için hayati önem taşıdığını söyledi.

Simav Barajı, Örenli Barajı ve Dağardı Göleti’nin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirten Erbaş, “Dağardı Göleti bölgesinde 35’e yakın köyümüzde ciddi içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Bu 2 baraj ve gölet Simav için olmazsa olmazdır. DSİ’nin 2026 planlarını Kütahya için açıklamasını bekliyoruz.” dedi.

“DAMLAMA SULAMA APARATI İSRAİL VE YUNANİSTAN’IN ELİNDE”

Damlama sulama sistemlerinin yerli üretimle desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, “Türkiye’de kullanılan damlama aparatı pazarının yüzde 60’ı İsrail ve Yunan firmalarının elinde. Damlama sulamaya geçiyorsak bu ürünü artık yerli üretici üretmeli.” ifadelerini kullandı.

“ORMAN KÖYLÜSÜ KÖYÜNÜ TERK ETMEK İSTEMİYOR”

Orman yangınlarının Kütahya’da yaşanmamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, orman köylülerinin beklentilerine de dikkat çekti:

“Orman köylülerinin kesim ücretlerinin artırılması gerekiyor. Köylerini bırakmak istemiyorlar, ormana sahip çıkıyorlar. Bu köylere tanker ve araç desteği verilmesi şart.”

Balıköy gibi orman içi beldelerin itfaiye aracı alabilmesi için destek verilmesi gerektiğini belirten Erbaş, “Bu yerlerde nüfus düşük diye Belediyeler Birliği veya bakanlık itfaiye vermiyor. Oysa bu beldeler ormanın içindedir. Destek verilmesi gerekiyor.” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDE ŞEHİRLER TIKANDI, ESNEKLİK ŞART”

Kütahya’nın deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Erbaş, Altıntaş, Gediz ve Simav ilçelerinin Büyük Ova Projesi nedeniyle büyüyemediğini belirterek şunları söyledi:

“Şehir tıkandı, müteahhitler kat çıkmak istiyor ama belediye izin veremiyor. Şehirleşmede esneklik sağlanmazsa insanlar çok katlı yapılara yönelecek. Bu da depremde ciddi risk oluşturur. Yetkililerin sahada inceleme yapmasını istiyoruz.”

Konuşmasını “Bakanlığımızın bütçesi hayırlı olsun” diyerek sonlandıran Erbaş, tüm milletvekillerine ve bürokratlara teşekkür etti.

Muhabir: GÜVEN ERDOĞAN