MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Bengü Türk'te TBMM Özel Yayını'nda açıklamalarda bulundu.
"Sayın genel başkanımız vatan, bayrak için yaptığı "Önce milletim sonra partim ve ben" demiştir. Sayın genel başkanımız hiçbir zaman ben dememiştir. Ülkenin birliği için her türlü yakınlığı göstermiştir. Nefsini bir kere ortaya koymamıştır" dedi.
MHP Lideri Bahçeli'nin Terörsüz Türkiye çağrısı yaptığı günü hatırlatan Taytak, "Ben Van’da idim. Aşiretlerle, şehit ailelerimizle birlikteydik. Şehit ailesi fotoğraf gösterdi ikisi benim oğlum dedi. “Bese” dedi. "Bese" yeter demek Kürtçede. "Sayın Genel Başkanımıza selam söyleyin. Çok çok mutluyuz" dedi.
CHP'nin Meclis açılış oturumuna katılmamasına ilişkin de konuşan Taytak, "İlkesizliktir bu. Sayın genel başkanımızın yanında ilkeli duruşun ne olduğunu yaşayarak geliyoruz. Cumhurbaşkanı ile ilgili 15 Temmuz öncesinde farklı duruşumuz vardı ama saygısızlığımız olmazdı. Geçen dönem katıldınız şimdi çocuk gibi katılmıyor. Türk milleti "Bunu görüyoruz, bunlarla yol gidilmez" diyor" diye konuştu.