5 zorlu maçı geçerek finale yükseldi

Kumite 10 yaş 30 kilogram kategorisinde mücadele eden genç milli sporcu, şampiyona boyunca çıktığı beş maçı başarıyla tamamlayarak adını finale yazdırdı. Final karşılaşmasında üstün bir performans sergileyen Poyraz, maçın bitimine saniyeler kala yaşadığı talihsizlik sonucu rakibine puan vererek gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı. Küçük yaşına rağmen sergilediği üstün mücadele ile spor otoritelerinden tam not aldı.

Antrenör Ağaya: “Bu sadece bir başlangıç”

Bakan Yerlikaya: Aşırı hız, dönüşü olmayan tek yoldur
Bakan Yerlikaya: Aşırı hız, dönüşü olmayan tek yoldur
İçeriği Görüntüle

Körfez Gençlerbirliği SK ve Milli Takım Antrenörü Şaban Ağaya, şampiyonayla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“"Körfez Gençlerbirliği SK Karate branşı olarak milli takımdan her sene olduğu gibi bu senede derece ve madalya ile dönüyoruz. Balkan ikincisi olan Ertuğrul Poyraz çok iyi maçlar çıkardı. Finalde de üstünlük ve puan olarak öndeyken son saniyelerde dengesi bozuldu o sırada rakip tekme vurup öne geçti bizim için biraz şanssızlık oldu. Diğer sporcularımız da güzel mücadele etti ve uluslararası tecrübe edinme adına önemli maçlar yaptı, başarılı sonuçlar aldı ancak dereceye giremediler. Şampiyona boyunca yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen biz gelecekten ve sporcularımızdan ümidimizi kaybetmedik. Onlara olan güven ve inancımız tamdır. Gelecekte daha adil ve tarafsız turnuvalarda başarılarımız artarak devam edecektir. Sporcularımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz."”

Gelecek için umut verdi

Ertuğrul Poyraz’ın elde ettiği bu önemli derece, hem kulübü hem de ülkemiz adına büyük gurur kaynağı olurken, gelecekte uluslararası arenalarda adından sıkça söz ettireceğinin de sinyalini verdi.

Muhabir: Melikşah Güler