Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Tele1 ekranlarında Merdan Yanardağ tarafından dile getirilen “Alevilerin haini çoktur” ifadesine sert tepki gösterdi. Şahin, yaptığı açıklamada söz konusu ifadenin, Alevi vatandaşları hedef alan, ayrıştırıcı, rencide edici ve toplumsal barışı zedeleyen bir nefret söylemi olduğunu belirtti.
“Toplumun birlik ve beraberliğini hedef alan hiçbir söz, hangi gerekçeyle söylenirse söylensin mazur görülemez” diyen Şahin, RTÜK olarak bu çirkin sözleri en güçlü şekilde kınadıklarını ifade etti.
RTÜK Başkanı ayrıca, 6112 sayılı Kanun kapsamında söz konusu yayınla ilgili gereğinin ivedilikle yapılacağını kamuoyuna duyurdu.
Toplumun birlik ve beraberliğini hedef alan hiçbir söz, hangi gerekçeyle söylenirse söylensin mazur görülemez.
— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) September 13, 2025
Tele1 ekranlarında Merdan Yanardağ’ın dile getirdiği “Alevilerin haini çoktur.” ifadesi, Alevi vatandaşlarımızı hedef alan; ayrıştırıcı, rencide edici ve toplumsal… pic.twitter.com/U0x3ioYSSR