İstanbul Valisi Davut Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Âlemlerin Efendisi’nin müjdelediği; İstanbul’un Mekke, Medine ve Kudüs ile kardeşliğinin başladığı; bir çağın kapatılıp yeni bir çağın açıldığı kutlu fethin 572. yıl dönümü.
Feth-i Mübîn ile yeniden ihya edilen şehirlerin sultanı, bir kentten bir cihan başkentine dönüşerek medeniyetimizin parlayan yıldızı oldu. İlimden sanata, ticaretten diplomasiye dünyaya yön verdi. Hoşgörü, kardeşlik ve adalet gibi ulvî değerlerle her din, kültür, ırk ve milletten insanın sığınağı Dersaadet’e dönüştü.

Aziz İstanbullular,
Biz; bu eşsiz şehri Ayasofya’sıyla, Sultanahmet’iyle, Süleymaniye’siyle, Nedim’iyle, Itrî’siyle, gecesi sümbül Türkçesi bülbül kokan şiirleriyle sevdik.
Fatih Sultan Mehmet Han’ın ‘Hüner bir şehir bünyâd etmektir, reaya kalbin âbâd etmektir.’ sözünü düstur edindik; bu kutlu beldenin her semtine, her sokağına mühürümüzü vurduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü
İçeriği Görüntüle

Bugün de aynı şuurla emanete layık olabilmek için, medeniyetimizin başşehri İstanbul için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Fetih ruhundan aldığımız ilhamla Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz.

Bu duygularla adaletin, erdemin, sevginin sembolü muhteşem fethin 572. yıl dönümünü kutluyorum. Bizlere eşsiz bir miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, kutlu askerlerini, kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”

Muhabir: Elif Sönmez