Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada Rusya’nın gece saatlerinde Ukrayna’ya yönelik yoğun bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Rus ordusunun ülkenin farklı bölgelerine 30 füze ile 450’den fazla insansız hava aracı fırlattığını belirten Zelenskiy, saldırıların özellikle Odessa, Mıkolayiv, Dnipropetrovsk, Harkiv, Herson, Kirovograd, Çernigiv ve Çerkasi’de enerji altyapısını hedef aldığını ifade etti.

Saldırılar sonucu Odessa’da 2 kişinin yaralandığını aktaran Zelenskiy, birçok bölgede su ve elektrik kesintileri yaşandığını bildirdi. Rusya’nın savaşı sona erdirmek istemediğini savunan Zelenskiy, “Devletimizi yok etmeye ve halkımıza mümkün olduğunca fazla acı çektirmeye devam ediyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi (DSNS) ise Dnipropetrovsk bölgesindeki saldırılarda 2 kişinin yaralandığını, ülke genelinde enerji altyapısına yönelik saldırılar nedeniyle bir milyondan fazla abonenin elektriksiz kaldığını açıkladı.

Gazze’deki Byron fırtınası: 11 kişi hayatını kaybetti
Gazze’deki Byron fırtınası: 11 kişi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Odessa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, bölgenin savaşın başından bu yana en yoğun saldırılarından birine maruz kaldığını belirtirken, Mıkolayiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Vitaliy Kim de saldırılarda kentte 5 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kaynak: AA