Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bu hafta Rusya ile yapılması planlanan olası zirve için Türkiye, Avrupa ve Körfez ülkeleriyle temaslarda bulunacaklarını açıkladı.
Telegram kanalından yayımladığı video mesajda konuşan Zelenskiy, İngiliz askeri yetkililerle Rusya-Ukrayna Savaşı konusunda görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Zelenskiy, “Bu hafta, Rusya ile görüşmelere ev sahipliği yapabilecek Türkiye, Körfez ülkeleri ve Avrupa ülkeleriyle temaslarımız olacak. Bizim tarafımızdan, bu savaşı bitirmek için tüm hazırlıklarımız tamam.” ifadelerini kullandı.
ABD başta olmak üzere uluslararası toplumun barış için Moskova’ya baskı yapmasının önemine dikkat çeken Zelenskiy, “Rusya’nın gönderdiği tek sinyal, gerçek müzakerelerden kaçınma niyetidir. Bu da ancak yaptırımlar, güçlü gümrük vergileri ve siyasi baskıyla değişebilir.” değerlendirmesinde bulundu.
Zelenskiy, daha önce yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirilebilecek olası zirvenin Türkiye, İsviçre veya Avusturya’da düzenlenebileceğine işaret etmişti.