Mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini sosyal medya hesabından değerlendiren Kacır, sanayicilerin üretim gücüyle Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirtti.

İzmir Urla'daki bazı mahallelerde 9 gün su kesintisi uygulanacak
İzmir Urla'daki bazı mahallelerde 9 gün su kesintisi uygulanacak
İçeriği Görüntüle

Bakan Kacır paylaşımında, “Sanayicilerimiz üretiyor, Türkiye kalkınıyor. Mayıs ayında sanayi üretim endeksimiz yıllık bazda yüzde 4,9; aylık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. En dikkat çekici yükseliş, yüksek teknoloji ürün grubunda kaydedildi. Türkiye, yüksek teknoloji ve katma değerli yatırımlarla yoluna emin adımlarla devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Sanayi üretiminde yaşanan bu artış, hem yerli üretimin gücünü hem de teknoloji odaklı dönüşümün etkisini ortaya koyarken, Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artırma hedeflerine de katkı sağlıyor.

Muhabir: Göksenin Aykut