Bir mühendislik harikası

Bayraktar AKINCI TİHA'nın bir mühendislik harikası olduğunu belirten YUTAM Başkanı Ömer Memoğlu, "Karşımızda bir mühendislik harikası duruyor. Kendine özgü bükümlü bir kanat yapısına sahip olan AKINCI TİHA, 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip. Mühimmat entegrasyonuna baktığımızda ise lazer güdümlü akıllı mühimmatlar, füzeler ve uzun menzilli füzelerle tam uyumlu olduğunu görüyoruz. Milli füze sistemlerimiz ile tam uyumlu olması hâliyle muharebe sahasında bir çarpan etkisi yaratıyor." değerlendirmesinde bulundu.

CANiK, Malezya’dan Asya ülkelerine açılıyor CANiK, Malezya’dan Asya ülkelerine açılıyor

İleri uçuş tekniklerinde özgün yapay zekâ kullanımı

AKINCI TİHA'nın ileri uçuş teknikleri kapsamında özgün bir yapay zekâya sahip olduğunu belirten Memoğlu, "İleri uçuş teknikleri kapsamında değerlendirdiğimizde AKINCI TİHA'nın özgün bir yapay zekâ sistemine sahip olduğunu görüyoruz. Çevresel koşulların farkında olarak kullanıcılara ileri uçuş ve teşhis fonksiyonları sunacak olan AKINCI TİHA, faydalı yük kapasitesi incelendiğinde ise taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev icra edebilecek." ifadelerini kullandı.

Hava bombardımanı icra edebilecek

AKINCI TİHA'nın taarruzi bir İHA olduğunu tekrardan vurgulayan Memoğlu, "AKINCI TİHA savaş uçaklarımızın yükünü azaltacaktır. Çünkü AKINCI da taarruzi bir İHA olarak hava bombardımanı icra edebilecektir. Ülkemizde milli olarak geliştirilen hava-hava füzelerini de kullanabilecek olan AKINCI TİHA, bu sayede hava-hava görevi icra edebilecek. Üstelik bu TİHA'nın havada kalış süresi ise 24 saat. Bu süre düşman unsurlar için oldukça uzun..." değerlendirmesinde bulundu.

Infografik

YUTAM_akıncı