Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Katar’da Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısına sert tepki gösterdi. Nsosyal hesabından açıklama yapan Erdoğan, saldırının hem uluslararası hukukun hem de Katar’ın egemenliğinin ihlali olduğunu vurguladı.

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ten İzmir'in kurtuluşunun 103. yılına özel gösteri
Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ten İzmir'in kurtuluşunun 103. yılına özel gösteri
İçeriği Görüntüle

Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İsrail’in bugün Katar’daki Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısı, gözü dönmüş Netanyahu hükûmetinin çatışma ve istikrarsızlığı derinleştirme amacında olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Uluslararası hukukun ve Katar’ın egemenliğinin açık ihlali olan bu saldırı, kardeş ülke Katar’ın da güvenliğini ve huzurunu hedef almıştır. Bu saldırıyı lanetliyorum.”

Türkiye’nin hem Filistin’in hem de Katar’ın yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, tüm imkânlarıyla Filistinli kardeşlerinin ve müttefiki, stratejik ortağı ve dostu Katar Devleti’nin yanındadır. Terörizmi bir devlet politikası haline getirenler hedeflerine asla ulaşamayacaktır” dedi.

Erdoğan, İsrail’in saldırılarının tüm bölgeyi felakete sürüklemeyi amaçladığını savunarak, şu değerlendirmede bulundu:

“İsrail’in, kendisiyle birlikte tüm bölgeyi felakete sürüklemeyi amaçlayan haydutlukları karşısında dirayetli ve kararlı duruşumuzu koruyacak; ne pahasına olursa olsun barışı, uluslararası hukuku ve Filistin halkının özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu açıklaması kısa sürede gündem olurken, Türkiye’nin bölgedeki gelişmelere ilişkin tutumunu bir kez daha ortaya koyduğu yorumları yapıldı.

Muhabir: Elif Sönmez