Meteorolojiden İstanbul ve çevre iller için sağanak uyarısı
Meteorolojiden İstanbul ve çevre iller için sağanak uyarısı
İçeriği Görüntüle

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de iki yıldır süren çatışmaların ardından sağlanan ateşkesin büyük bir memnuniyetle karşılandığını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ateşkesin bölgede yaşanan insani felaketin sona ermesi ve kalıcı barışın sağlanması açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Gazze’de ateşkesin sağlanmasını memnuniyetle karşılıyor, bu ateşkesin iki yıldır devam eden soykırımı sona erdirmesini temenni ediyoruz. Varılan ateşkes anlaşmasının tam olarak uygulanmasını bekliyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, ateşkesin ardından Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin yeniden inşasına yönelik çalışmaların hızla başlatılması gerektiğini belirtti. “Ateşkesin sağlanmasıyla birlikte, insani bir felaketin yaşandığı Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması ve Gazze’nin yeniden imarına yönelik çalışmaların ivedilikle başlatılması gerekmektedir. Türkiye bundan sonra da Gazze’ye yoğun şekilde insani yardımda bulunmaya devam edecektir.” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu’da kalıcı barışın sağlanabilmesinin ancak İsrail-Filistin meselesinde adil bir çözüm bulunmasıyla mümkün olabileceğini belirterek, ateşkesin bu yönde bir umut ışığı oluşturduğuna dikkat çekti: “Ateşkes müzakerelerinde sağlanan bu ivmenin, önümüzdeki dönemde iki devletli çözümün hayata geçirilmesine katkı sağlamasını umuyoruz.”

Açıklamada, ateşkes sürecinde arabuluculuk yapan Katar, Mısır ve ABD’nin çabaları da takdirle karşılandı. Türkiye’nin, ateşkesin uygulanma aşamalarında katkı ve desteğini sürdüreceği ifade edildi.

Muhabir: Elif Sönmez