İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler ile uluslararası gelişmeler ele alındı.

İran Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını açıkça ve cesurca kınayan Venezuela’ya teşekkür etti.

Pezeşkiyan, İran ile Venezuela arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam edeceğini belirterek, “Tüm alanlarda ilişkilerimiz daha derin, daha stratejik ve daha geniş olacak. Venezuela'nın Batı Asya'da barışı yaygınlaştırmaya yönelik yapıcı girişimlerini memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trump, Kanada'nın Filistin devletini tanıma kararının ticaret anlaşmasını zorlaştırdığını belirtti
Trump, Kanada'nın Filistin devletini tanıma kararının ticaret anlaşmasını zorlaştırdığını belirtti
İçeriği Görüntüle

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 75’inci yıl dönümüne vurgu yaptı ve bu tarihi vesileyle, işbirliğinin her alanda daha da geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Görüşmede her iki lider, bölgede barışın desteklenmesi amacıyla yapılması planlanan çok taraflı zirve girişimlerini olumlu karşıladıklarını belirtti. Taraflar, savaşların sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanması için birlikte hareket etme kararlılığını yineledi.

Muhabir: Cansu Acar