İsrail savaş uçaklarının Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde bir apartmanı hedef aldığı hava saldırısında, ilk belirlemelere göre 1 kadın hayatını kaybetti.

ABD, güvenlik garantileri çerçevesinde Ukrayna'da asker bulundurmayacağını tekrarladı
ABD, güvenlik garantileri çerçevesinde Ukrayna'da asker bulundurmayacağını tekrarladı
İçeriği Görüntüle

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının meskun mahaldeki bir apartmana düzenlediği saldırıda 1 kadının yaşamını yitirdiği ve 11 sivilin yaralandığı ifade edildi. Yaralanan sivillerin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi.

Aynı açıklamada, gün içinde Güney Lübnan’da düzenlenen başka saldırılarda da 4 sivilin hafif şekilde yaralandığı ve ayakta tedavi edildikleri kaydedildi.

NNA'nın aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları sabah saatlerinde Nebatiye kırsalında yer alan Ali et-Tahir ormanlık alanları, Kefertebnit tepeleri ve Yukarı Nabatiye bölgesine yönelik yoğun hava saldırıları düzenledi.

İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail ordusunun Güney Lübnan’a yönelik hava ve kara saldırıları neredeyse her gün devam ediyor. Ateşkesin başladığı tarihten bu yana İsrail’in yaklaşık 3 bin ihlalde bulunduğu, bu süreçte en az 213 kişinin hayatını kaybettiği, 508 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

İsrail ordusu, Güney Lübnan’dan kısmi bir çekilme gerçekleştirse de son çatışmalarda ele geçirdiği 5 stratejik tepenin kontrolünü sürdürmeye devam ediyor.

İsrail'in 8 Ekim 2023’te Lübnan’a başlattığı saldırılar, 23 Eylül 2024’te “kapsamlı bir savaşa” dönüşmüştü. O tarihten bu yana 4 binden fazla kişi yaşamını yitirirken, yaklaşık 17 bin kişi yaralandı.

Muhabir: Cansu Acar