Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan dünyaca ünlü Louvre Müzesi, sabah saatlerinde film sahnelerini aratmayan bir soyguna sahne oldu. İçişleri Bakanlığı’nın aktardığına göre, 3 ya da 4 kişiden oluşan hırsız grubu, Kraliyet Mücevherleri'nin sergilendiği Apollo Galerisine girerek "paha biçilemez" değerdeki tarihi mücevherleri çaldı.

Yetkililer, soygunun yalnızca 7 dakika sürdüğünü ve olayın hemen ardından müzenin hızla tahliye edildiğini açıkladı. Louvre Müzesi yönetimi, kamuoyuna yaptığı duyuruda müzenin “olağanüstü nedenlerden dolayı” geçici olarak kapatıldığını bildirdi.

Tarihi Parçalar Arasında İmparatoriçe Eugénie'nin Tacı da Var

Fransız basını, müzeden toplam 9 parçalık tarihi mücevherin çalındığını yazdı. Hırsızların kaçarken bir parçayı düşürdüğü, bu parçanın ise III. Napolyon’un eşi İmparatoriçe Eugénie’ye ait bir taç olduğu ifade edildi. Mücevher, müzenin dışında kırık halde bulundu.

KKTC'de cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için oy kullanma işlemi başladı
KKTC'de cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için oy kullanma işlemi başladı
İçeriği Görüntüle

Siyasi Tepkiler: “Kabul Edilemez Bir Aşağılama”

Soygun, Fransa'da siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Louvre, kültürümüzün küresel bir sembolüdür. Hırsızların Fransız Kraliyet Mücevherleri’ni çaldığı bu soygun, ülkemiz için kabul edilemez bir aşağılamadır.”

Polis Harekete Geçti

Fransa polisi, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Kimlikleri henüz belirlenemeyen şüphelilerin yakalanması için şehir genelinde arama çalışmaları sürüyor.

Muhabir: Nazlıcan Boztunç