Acıpayam’lı çiftçiden MHP’ye anlamlı destek
Acıpayam’lı çiftçiden MHP’ye anlamlı destek
İçeriği Görüntüle

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İP'li Müsavat Dervişoğlu’nun yaptığı açıklamalara sert ifadelerle karşılık verdi. Büyükataman, yazılı açıklamasında Dervişoğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Cumhur İttifakı’na ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerini “her hafta tekrarlanan ezberler” olarak değerlendirdi.

MHP'li Büyükataman, Dervişoğlu’nun Türkiye’nin menfaatine yönelik hiçbir proje ortaya koyamadığını ileri sürerek, konuşmalarının “hamasetin ötesine geçmeyen, yalan ve itham üzerine kurulu bir siyaset anlayışının devamı” olduğunu savundu.

“Türk milliyetçiliği davasına ihanetiniz zaman aşımına uğradı mı?”

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Dervişoğlu’nun “ihanetin zaman aşımı yoktur” yönündeki sözlerine atıf yaparak bir dizi soruyu kamuoyu önünde yeniden gündeme taşıdı ve şu soruları yöneltti:

“Türk milliyetçiliği davasına ihanet etmeniz zaman aşımına uğradı mı?”

“Türkiye düşmanlarının organizasyonlarıyla kurulan masalarda koltuk hesabıyla emperyalizmin emellerine teslim oluşunuz zaman aşımına uğradı mı?”

“Eşit vatandaşlık tartışmaları üzerinden Türk demokrasisine dış müdahaleyi meşrulaştırmaya çalışan çevrelerin karşısında neden sustuğunuz zaman aşımına uğradı mı?”

“Bir önceki genel başkanınızın HDP’yi ‘Kürt siyasi hareketinin temsilcisi’ olarak tanımlamasını parti politikası olarak kabul eden siz değil misiniz?”

Büyükataman, bu soruların cevabının millete verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Haftaya dersinize iyi çalışıp cevap verirsiniz” ifadelerini kullandı.

“Terörsüz Türkiye hedefimiz şeffaftır; gizli pazarlıklara kapalıyız”

Açıklamasında “Terörsüz Türkiye” hedefinin MHP’nin temel duruşu olduğunu vurgulayan Büyükataman, bu hedef doğrultusunda kapalı kapılar ardında hiçbir pazarlık yapılmadığını söyledi.

Büyükataman, “İstediğiniz kadar karalayın. Terörsüz Türkiye hedefimiz nettir, sizler gibi kapalı kapılar ardında pazarlığa ve teslimiyete geçit vermemiz söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla “tek yürek olduğunu” savunan Büyükataman, bu hedefin hiçbir taviz içermediğini, devletin ve milletin kararlılığıyla hem Türkiye’nin hem de bölgenin terörden arındırılacağına inandığını belirtti.

“İhanetle suçlamaya cüret etmek şuursuzluğun en alçak hâlidir”

MHP'li İsmet Büyükataman, açıklamasının sonunda İYİ Parti yönetiminin siyasi tutumlarını sert sözlerle eleştirmeye devam etti.

Büyükataman, “Milliyetçi Hareket Partisi’ni ihanetle suçlamaya cüret etmek şuursuzluğun en alçak hâlidir.” diyerek, muhalefeti “emperyalizmin bahçesinden millet içine fitne tohumları serpmekle” itham etti.

Açıklamada ayrıca İP'in izlediği siyasetin “milletin gönlünde zerre karşılık bulmadığı” iddia edildi.

Muhabir: AYSUN TEKİN ERKAN