Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Karadeniz üzerinden hava sahamıza yönelik bir ihlale ilişkin açıklama yaptı.

Güllü’nün kızı tarafından itildiğine şahit olan Sultan Ulu’nun ifadesi ortaya çıktı
Güllü’nün kızı tarafından itildiğine şahit olan Sultan Ulu’nun ifadesi ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

Bakanlık, hava sahamıza yaklaşan bir hava izinin tespit edildiğini, rutin prosedürler kapsamında takibe alındığını ve hava sahası güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli önlemlerin devreye sokulduğunu bildirdi.

Açıklamada, kontrolden çıktığı belirlenen insansız hava aracının, herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için meskûn mahal dışında emniyetli bir bölgede vurularak düşürüldüğü kaydedildi.

KARADENİZ’DE HAVA SAHASI İHLALİ YAPAN İHA DÜŞÜRÜLDÜ

MSB Karadeniz'de hava sahası ihlali yapan İHA'nın düşürüldüğünü şu şekilde duyurdu:

"Karadeniz üzerinden hava sahamıza yaklaşan bir hava izi tespit edilmiş ve rutin prosedürler kapsamında takibe alınmıştır. Hava sahası güvenliğinin sağlanması amacıyla NATO ve Milli Kontroldeki F-16'larımıza alarm reaksiyon görevi verilmiştir.

Söz konusu hava izinin kontrolden çıktığı anlaşılan bir insansız hava aracı olduğu belirlenmiş; herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına, meskûn mahal dışında emniyetli bir bölgede vurularak düşürülmüştür."

Muhabir: MÜBERRRA YILMAZ