Savunma Sanayii Başkanlığı 2024-2028 dönemi Stratejik Planını yayınlandı. Stratejik Planı Türkiye Yüzyılı vizyonuna hizmet edecek, savunma sanayii alanında son 20 yılda gösterilen gelişimin sürdürülebilirliğini destekleyecek 3 amaç, söz konusu amaçlar altında 14 hedef ve bu hedefler çerçevesinde 55 performans göstergesi üzerine inşa edilmiştir.

2024 yılına girerken Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen proje sayısı yaklaşık 1000’e, sektör çalışan sayısı 90 bine, ihracat 6 milyar dolara yaklaşmış durumdadır. 2024-2028 Stratejik Planı’na göre Uydu, Uzay ve Havacılık teknolojileri alanlarında 2028 yılına kadar 3 yeni araştırma ve geliştirme projesi hayata geçirilecek.

Turksat 5A Deployed 750X536

TURKSAT 5A uzayda

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde sürüyorYüksek enflasyon karşısında artan faiz oranları şirketle Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde sürüyorYüksek enflasyon karşısında artan faiz oranları şirketle

Savunma Sanayii Başkanlığı, teknoloji ve yetenekleri milli imkânlarla geliştirmek istediğini 2024-2028 dönemi Stratejik Planında şu ifadelerle açıkladı;

“Başkanlığımız, 2023 yılı itibariyle savunma ve güvenlik güçlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda günümüzün ve geleceğin teknolojilerini geliştirmek üzere 1000’e yakın proje yürütmektedir. Önümüzdeki dönemde ülkemizin savunma ve güvenliğine kritik katkı sağlayacak platform ve sistemleri azami ölçüde milli imkanlarla ve ömür devri maliyetini dikkate alarak geliştirmek, etkin teknoloji yönetimi ile geleceğin muharebe ve güvenlik ortamında üstünlük sağlayacak çığır açan teknolojilerde atılım sağlamak öncelikli konularımız arasındadır.

Projelerde azami ölçüde yerlilik oranının yakalanabilmesi ve kaynakların etkin kullanımı açısından savunma sanayi alanındaki yeteneklerimizin dünyada ilk 100 firma arasında yer alan ana yüklenicilerden, KOBİ düzeyinde potansiyel alt yüklenicilere kadar etkin bir şekilde takip edilmesi ve yönetilmesi önem taşımaktadır. Ayrıca teknoloji yoğun alanlarda KOBİ’lerin ve yeni girişimlerin (start-up) ekosistemdeki ağırlığının artırılması sektörümüzün rekabetçi gücü ve sürdürülebilirliği için değerli görülmektedir. Bu çerçevede bütüncül bir bakış açısıyla tedarik ekosisteminin güçlendirilmesi de stratejik hedeflerimiz arasındadır.”