Naim Süleymanoğlu'nun Mestanlı'daki evi müzeye dönüştürüldü
Naim Süleymanoğlu'nun Mestanlı'daki evi müzeye dönüştürüldü
İçeriği Görüntüle

Türkiye’de 2025 sezonuyla birlikte uygulanmaya başlayan gece müzeciliği projesi, ilk yılında büyük ilgi görerek önemli bir başarıya imza attı. 1 Haziran–1 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenen program kapsamında 554 bin 516 ziyaretçi müzeleri ve ören yerlerini gece atmosferinde deneyimleme fırsatı buldu.

Bakan Ersoy, Efes Antik Kenti'nde Alman turizmcilerle bir araya geldi

Bakan Ersoy: “Gece müzeciliği kültürümüzün büyüsünü ortaya koydu”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gece müzeciliğine yönelik yoğun talebin memnuniyet verici olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Bu yıl 554 binden fazla misafirimizi ağırladığımız gece müzeciliği, kültürel mirasımızın yalnızca gündüz değil, gecenin büyülü ambiyansında da nasıl etkileyici bir görünüme sahip olduğunu tüm dünyaya gösterdi.”

Gece müzeciliğinde ziyaretçi rekoru

Yoğun ilgi üzerine sezon uzatıldı

Normal şartlarda 1 Ekim’de sona erecek olan uygulama, ziyaretçi talebinin artmasıyla birlikte Efes Örenyeri ve Side Örenyeri’nde 2 Kasım’a kadar devam ettirildi. Bu süre boyunca özel ışıklandırmalar, rehberli gece turları ve açık hava güzergâhları ziyaretçilere açık kaldı. Galata Kulesi’nde ise gece müzeciliği uygulaması hâlen sürüyor.

Rekor katılımlı sezon

2025 sezonunda gece müzeciliğine en fazla ilgi gösterilen noktalar arasında Efes Örenyeri, Galata Kulesi ve Pamukkale Hierapolis Örenyeri öne çıktı. Hem yerli hem de yabancı turistlerin gece serinliğinde antik kentleri keşfetme isteği, ziyaretçi sayılarını önceki dönemlerin üzerine taşıdı.

Gece müzeciliğinde ziyaretçi rekoru

Kaynak: GÜVEN ERDOĞAN