Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve yaşlılara yönelik sundukları kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarını sürdürdüklerini belirterek, bu hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü ifade etti.

Bağımsız Yaşam Destekleri Sürüyor

Engelli ve yaşlıların toplumsal hayata tam ve etkin katılımını sağlamanın yanı sıra bağımsız yaşamlarını sürdürebilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanlarında olduklarını vurgulayan Göktaş, “Bu doğrultuda, mayıs ayı için 3,5 milyar lira yaşlı aylığı, 2,7 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplamda 6,2 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Fed, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu Fed, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu

Ödemelerin, sosyal yardımlara ihtiyacı olan bireylerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve bağımsızlıklarını güçlendirmeyi hedeflediğini ifade eden Göktaş, bu adımın engelli ve yaşlı vatandaşlar için önemli bir destek olduğuna dikkat çekti.

Muhabir: Aslı Akış