Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dijitalleşme sürecinde e-ticaretin taşıyıcı rolüne dikkat çekerek, KOBİ’lerin küresel rekabette ayakta kalabilmesi için bu dönüşüme ayak uydurmasının şart olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, değerlendirmelerini Ticaret Bakanlığı’nda düzenlenen “Türkiye’de e-Ticaretin Görünümü Raporu” tanıtım toplantısında yaptı. Toplantıya Ticaret Bakanı Ömer Bolat da katıldı.

Konuşmasında, hükümetin ihracat odaklı destekleriyle e-ticarette ciddi bir ivme yakalandığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Küresel belirsizliklere ve bölgesel çatışmalara rağmen geçen yılki ihracat performansımız, üretim ve girişimcilik kabiliyetimizin gücünü ortaya koyuyor” dedi.

"Yapay Zeka Yıldızları" projesinin yeni döneminde 55 bin öğrenciye ulaşılması amaçlanıyor "Yapay Zeka Yıldızları" projesinin yeni döneminde 55 bin öğrenciye ulaşılması amaçlanıyor

Kadın Girişimcilere ve Güvenli e-Ticarete Vurgu
TOBB Başkanı, 81 ilde düzenlenen e-ticaret eğitimleri, kadın girişimciler ve coğrafi işaretli ürünlerle ilgili projelere dikkat çekerken, güvenli e-ticaretin yaygınlaştırılması adına hayata geçirilen “güven damgası” uygulamasının önemini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Bugüne kadar zorlu testleri başarıyla geçerek güven damgası almaya hak kazanan 149 e-ticaret şirketimizi kutluyorum” dedi.

“Bölgesel Bir Model Olmaya Adayız”
Türkiye’nin e-ticarette son yıllarda edindiği bilgi birikiminin bölgesel işbirliklerine katkı sağlayabileceğini belirten Hisarcıklıoğlu, dijital ticaret altyapısının dost ülkelerle paylaşılmasıyla daha güçlü bir bölgesel ekonomik zemin inşa edileceğini ifade etti.

Ozan Acar: “Türkiye e-Ticaretin Yükselen Gücü”
TOBB e-Ticaret Sektör Meclisi Başkanı Ozan Acar ise konuşmasında, Türkiye'nin dijitalleşen ekonomide bir aktör haline geldiğine dikkat çekerek, “Bugün Türkiye’den çıkan girişimler sadece e-ticaretle sınırlı kalmayıp birer girişimcilik ekosistemi oluşturuyor. Hazır giyimden mobilyaya birçok alanda dünyada liderliğe oynuyoruz. Türkiye’nin küresel e-ticaret merkezi olma potansiyeli ortadadır” dedi.

Muhabir: Aslı Akış